greengadgets

Taalcursus

Het is bekend dat de methode van taalonderricht met lessen op geluidsdragers een succesformule is. Zelfstudie heeft bovendien het grote voordeel dat u zelf bepaalt waar en wanneer u de lessen volgt, en in welk tempo.

cursus SurinaamsEen uitgangspunt bij deze cursus is geweest: de cursist vaardigheid bijbrengen in het goed spreken en verstaan van de alledaagse taal. Verder is er op toegezien dat de lessen een geleidelijke opbouw geven van woordenschat en idioom. Het cursuspakket bestaat uit 5 boekjes en 3 audio CD's. Een van de boekjes bevat de inleiding, tevens de handleiding van de cursus, en een uitgebreide dubbele woordenlijst. De cursus bestaat uit 8 lessen. De kern van iedere les wordt gevormd door de gesprekken op de cassette of CD. Iedere les duurt ongeveer 12 minuten. De 4 lesboekjes bevatten de tekst van de gesproken lessen met vertaling en uitleg in het Nederlands. Bij les 1 t/m 6 vindt men telkens een aparte rubriek waarin de structuur van de taal enigszins uiteengezet wordt. De onderwerpen worden steeds met voorbeelden toegelicht, waarvan de uitspraak ook op de bijbehorende CD is opgenomen.

Het thema van de lessen

Gedurende de acht lessen nemen Rudi en Gerda, steeds aan het woord op de CD, u mee op hun vakantiereis naar Suriname.

cursus surinaamsU komt als cursist zo de praktische zinnetjes van elke dag tegen, steeds samengebracht tot een schetsje of een vraag-en-antwoord-rubriek.

U leert van de vele zaken die zich vaak kunnen voordoen: met uw kennissen wat babbelen, de drankjes bestellen, de inkopen doen in het winkeltje op de hoek, afdingen bij een fruitstalletje, de weg vragen en een dagje vissen.

Ook leert u iets over het eten en drinken op zijn Surinaams, tochtjes maken door het land met de auto, de bus en met de boot. Verder komen de familie en de dingen in en om het huis aan de orde.